Comunicate

Demers SNPPC pentru clarificarea salariului personalului contractual

Demers SNPPC pentru clarificarea salariului personalului contractual

La începutul acestei săptămâni, consecvent promisiunilor făcute pe parcursul anului trecut, referitoare la apărarea drepturilor şi intereselor legitime ale membrilor noştri, SNPPC a solicitat, în scris, ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale, doamna Lia Olguţa VASILESCU, şi ministrului Afacerilor Interne, doamna Carmen Daniela DAN, prin adresele nr. 27/09.01.2017 şi, respectiv, nr. 28/09.01.2017, unele clarificări privind modul de stabilire a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, pentru personalul contractual din MAI, urmare adoptării Hotărârii de Guvern nr.1 din 6 ianuarie 2017.

Pentru conformitate, redăm, mai jos, textul solicitării SNPPC:

,,Urmare a adoptării Hotărârii de Guvern nr.1 din 6 ianuarie 2017 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, prin care acesta s-a stabilit la 1.450 lei lunar, începând cu 1 februarie 2017, şi având în vedere prevederile Legii cadru 284/2010 vă rugăm să ne comunicaţi opinia dumnevoastră motivată în fapt şi în drept cu privire la elementele de natură salarială care vor fi incluse în structura salariului de bază ce va fi comparat cu salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, pentru personalul contractual din Ministerul Afacerilor Interne.

Solicităm acest punct de vedere deoarece conform sintagmei din textul hotarării de guvern <>, salariul de bază nu ar trebui să includă, cu titlul de exemplu, sporul pentru vechime, fapt care se întâmplă în acest moment la nivelul Ministerului Afacerilor Interne.

Vă mulţumim şi aşteptăm cu real interes răspunsul dumneavoastră absolut necesar pentru a clarifica o situaţie nedorită prin care angajaţi cu vechime de peste 25 de ani au în acest moment acelaşi salariu de bază cu angajaţi debutanţi sau cu o vechime de cel mult 5 ani!”

Vom reveni cu detalii privind răspunsul primit din partea instituţiilor interpelate şi demersurile pe care SNPPC le va întreprinde, raportate la situaţia în cauză.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: