Comunicate

DIALOG SOCIAL - FSNPPC a solicitat MAI să respecte drepturile angajaţilor şi pensionarilor

DIALOG SOCIAL - FSNPPC a solicitat  MAI să respecte drepturile angajaţilor şi pensionarilor

Urmare a scrisorii comune FSNPPC-FSANP, de la începutul săptămânii trecute, conducerea MAI ne-a invitat, ieri, 19 februarie 2018, la discuţii pe marginea problemelor stringente care-i interesează, de mai multă vreme, pe angajaţii şi pensionarii din sistemul nostru: subfinanţarea Ministerului Afacerilor Interne, salarizarea necorespunzătoare a personalului, insuficienţa resurselor logistice şi a măsurilor de protecţie fizică/juridică a poliţiştilor - toate acestea având un impact negativ asupra capacităţii de îndeplinire a misiunilor şi, implicit, asupra climatului de siguranţă socială -, precum şi modificările aduse Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, în luna septembrie 2017.

Cu acest prilej, FSNPPC a solicitat ca sporul pentru vechime să fie scos din salariul de bază al personalului contractual.

Reprezentantul MAI la discuţii, cms.şef Mihai Valeriu, subsecretar de stat, a precizat că revendicările noastre vor fi analizate, urmând a fi informaţi despre deciziile în cauză.

Reamintim că, în scrisoarea comună amintită, adresată de FSNPPC şi Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) atât Guvernului, cât şi Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiţiei, Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Muncii, am propus şi un set de amendamente la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, care vizează: majorări salariale, începând cu 1 martie 2018, prin aplicarea legii în cauză (atât pentru poliţişti, cât şi pentru personalul contractual); majorarea pentru SDSL, de la 75% la 100%, în mod similar cu lucrătorii din ,,Sănătate”; plata pentru intervenţia de la domiciliu, similar anului trecut.

Aşa cum am mai precizat, în funcţie de rezultatul negocierilor din perioada următoare, Federaţiile nostre vor declanşa conflictul de muncă şi vor stabili un calendar comun de acţiuni sindicale, pentru apărarea drepturilor şi promovarea intereselor categoriilor de personal pe care le reprezentăm în cadrul familiei ocupaţionale ,,apărare, ordine publică şi securitate naţională”, dar şi ale pensionarilor din cadrul MAI şi ANP.

(în ataşament foto – scrisoarea trimisă ministrului Afacerilor Interne)

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: