Comunicate

FSNPPC, alaturi de colegii bulgari in incercarea acestora de a stopa taierea salariilor si a altor drepturi, de catre Guverul bulgar

FSNPPC, alaturi de colegii bulgari in incercarea acestora de a stopa taierea salariilor si a altor drepturi, de catre Guverul bulgar

Către

Radka Pavlova - TUFEMI Bulgaria

Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România urmărește cu îngrijorare situația colegilor polițiști, militari dar și alți funcționari ai statului bulgar care sunt amenințați de actuala guvernare a statului vecin cu reduceri salariale și alte tăieri de drepturi.

Nu cu mult timp în urmă, România și românii au fost victime ale unei guvernări care a procedat în mod similar, pentru ca mai apoi să apara indicii că acel guvern a fost cel mai corupt din anii de după Revoluția Română din 1989. Banii respectivi, tăiați bugetarilor dar cu impact asupra mediului privat, au fost duși spre afaceri dubioase ale unor firme care aveau susținere politică la oameni politici ai puterii.

Tăierile salariale in Romanaia au avut ca fundament corupția din aparatul de stat și oameni care sacrifică societatea lor pentru interese personale.

Din nefericire pentru societățile noastre, aceste lucruri, cum ar fi afectarea gravă a sistemului de siguranță publică într-un stat, au loc pe fondul agravării situației geo-politice zonale, amenințărilor noi la adresa cetățenilor, atentatelor teroriste și creșterii în general a infracționalității, a amenințărilor migrației ilegale.

Cum poate un stat care slăbește siguranța publică, cum este cel bulgar, să se afirme ca unul european?

Un asemenea guvern, dacă nu este capabil să guverneze în folosul cetățenilor trebuie să plece urgent și să lase altul, capabil să fie aproape de cetățean!

După cum probabil știți și România este în aceste zile în stradă, urmare a saturației cetățenilor față de guvernările anterioare, față de corupția generată sau tolerată de acestea, iar românii vor o reformă a clasei politice, de oameni care să lupte cu sistemul corupt.

Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România este alături de dumneavoastră și, așa cum nu odată am fost împreună în stradă, FSNPPC și TUFEMI, dacă este nevoie de noi, vom veni să vă susținem protestul, să susținem securitatea unui stat care, alături de cel român, este obligat să asigure securitatea Europei democratice!

PREȘEDINTE

TOADER PARASCHIV

Scrisoarea de mai sus a fost transmisă ca urmare a notei primite de la colegii bulgari, în care se vorbește despre planul Guvernului bulgar de a tăia salariile a tăia și a ingheta numărul de zile libere (concediu) pentru politiști, pompieri, lucrători de protecție civilă, angajați pentru paza închisorilor, militari și lucratorii în serviciile secrete și de informații – practic pentru întregul sector de securitate.

Decizia guvernului bulgar a fost luată fără informarea și consultarea sindicatelor și angajaților. Guvernul a trimis propuneri Parlamentului pentru votarea taierilor.

Unele proteste ilegale și spontane ale tuturor lucratorilor din sectorul de securitate au fost efectuate prin blocarea străzii, punctelor de trecere a frontierei și drumurilor principale, în toată țara.

Toate sindicatele s-au unit la acțiuni uniforme pentru a opri trecerea în legea bugetului național a acestor modificări.

Colegii bulgari sunt hotarati sa organizeze un mare protest național, în fața Parlamentului, la 8 noiembrie 2015.

”Acesta este unul dintre cel mai importante momente pentru existența noastră ca sindicat. Din păcate, numărul este mare de angajați (mii) în sectorul de securitate care părăsesc toate serviciile. Suntem intr-o situatie extrem de jenanta pentru securitatea națională și europeană, ținând cont de condițiile de lucru proaste și numărul de angajați care părăsesc forțele de poliție și de securitate.” – ne-a declarat Radka Pavlova – lider al Federației Sindicatelor Angajaților din Ministerul de Interne din Bulgaria - TUFEMI

Parteneri SNPPC: