Comunicate

Fundația SNPPC - de peste 17 ani, în slujba omeniei (în atașament, Formularul 230 - 2023)

Fundația SNPPC - de peste 17 ani, în slujba omeniei (în atașament, Formularul 230 - 2023)

 

 

              Fundaţia  ,,Sfântul Nicolae - ocrotitorul poliţiştilor” a fost înfiinţată de către SNPPC în luna noiembrie - 2006, pentru ajutorarea membrilor noștri de sindicat şi a familiilor (soţ/soţie, copii şi părinţi), în situaţii deosebite. De la înființare și până în prezent, Fundația a acordat cca. 40.000 de ajutoare, pentru diverse probleme sau alte situații prevăzute în statut.  

              Doar anul trecut, s-au acordat peste 1.650 de ajutoare, însumând circa 800.000 lei. În total, în ultimii trei ani s-au acordat 7.813 ajutoare, în sumă totală de 3 milioane lei.

              Fondurile provin din cotizaţii, din sponsorizări şi din sumele încasate de la poliţiştii, personalul contractual şi de la donatorii voluntari, care au completat ,,Cererea privind destinaţia sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii”- Formularul ANAF nr. 230 (în atașamentul pdf din subsolul paginii).

              Ajutoarele se acordă în maxim 5 zile de la primirea documentaţiei, astfel: naştere – 200 lei/copil (în cazul în care ambii părinţi sunt membri SNPPC, ajutorul se acordă fiecăruia); deces părinte – 300 lei; deces soţ/soţie sau copil – 750 lei; deces membru SNPPC – 1.000 lei; boală/vătămare – între 200 şi 2.000 lei (se acordă şi pentru soţ/soţie sau copil; valoarea exactă este stabilită de către Consiliul Director al Fundatiei, în funcţie de gravitatea fiecărui caz în parte). 

              Detalii și formulare necesare pentru acordarea ajutorului: https://www.fundatie.snppc.ro/.

              Documentele vor fi trimise electronic, la adresa: fundatie@snppc.ro.

              Procedura pentru transmiterea Formularului 230, după completare (termen legal - 25 mai 2024):

                   - polițiștii îl depun la Compartimentul Financiar al unității angajatoare sau la sediul central SNPPC (direct, prin poștă sau prin liderii noștri din unități);

                   - personalul contractual din MAI, polițiștii pensionați/pensionarii militari și donatorii din afara instituției îl depun direct sau îl trimit prin poștă la sediul ANAF teritorial (formularul poate fi încărcat și în platforma on-line a ANAF: https://formular230.ro/ ); de asemenea, formularul poate fi înmânat liderilor SNPPC din unități, poate fi depus la sediul SNPPC din str. Mihai Vodă nr. 6, sector 5 București – clădirea IGPR sau ne poate fi trimis prin e-mail, la adresa: contact@snppc.ro.

                  Pentru clarificări, pot fi contactați liderii SNPPC din cadrul unităţilor teritoriale  -https://www.snppc.ro/birouri-executive-teritoriale-b22 - sau direct responsabilul activităţii umanitare a SNPPC, la nr. tel: 031.105.11.41/42.  

                  Vă mulțumim pentru generozitate și încredere!

 

CONSILIUL DIRECTOR

al Fundaţiei SNPPC ,,Sfântul Nicolae - ocrotitorul poliţiştilor”

Parteneri SNPPC: