Comunicate

I N F O R M A R E

I N F O R M A R E

SNPPC a sesizat conducerea MAI despre faptul că anumite aspecte legate de organizarea concursului pentru ocuparea celor 720 posturi de ofițer, repartizate IGPR, nu sunt corecte, solicitând reanalizarea lor.

Aspectele discutabile, cum sunt fișele medicale de încadrare pe care trebuie să le completeze agenții de poliție, și care costă 500 lei, sunt prevăzute în acte normative ce ar trebui modificate.

Astfel, in data de 15.12.2015, la sediul MAI a avut loc o ședință de lucru cu reprezentanți ai organizațiilor sindicale, la care au participat reprezentanți ai Direcției Generale Management Resurse Umane și Direției Generale Juridice a MAI.

În urma analizării tuturor aspectelor discutabile aduse la cunoștința conducerii MAI de către SNPPC, reprezentanții MAI au declarat că se amână pentru luna ianuarie demararea organizării concursurilor, pentru a se reevalua/modifica metodologia.

La solicitarea SNPPC, se analizează posibilitatea ca testarea psihologică să se facă in teritoriu, să nu se ceară cazierul judiciar iar fise medicale de incadrare să fie complinite de o adeverință medicală. De asemenea, s-a solicitat ca organizarea concursurilor să aibe loc pe Arme, astfel ca polițiștii să participe exclusiv pe posturile de la Politie, iar la acestea să participe doar polițiști.

Însă, pentru ca toate acestea să fie posibile, vor trebui modificate actele normative interne de profil.

Vom reveni cu amănunte.

Biroul Executiv Central

Parteneri SNPPC: