Comunicate

I N F O R M A R E privind percheziţiile de amploare ale Poliţiei în judeţul Argeş

I N F O R M A R E
privind percheziţiile de amploare ale Poliţiei în judeţul Argeş

Acţiunea de mare amploare privind combaterea fenomenului infracţional din Judeţul Argeş a captat din plin, în ultimele două zile, interesul mass-media româneşti. Rezultatele percheziţiilor, efectuate miercuri dimineață, într-o zonă cu un pronunţat caracter criminogen din Comuna Berevoieşti, sunt edificatoare: aproape jumătate de kg. de aur, 228.000 de lei ,9 drujbe și 3 autoutilitare, care ar fi fost folosite în activitatea infracțională. Interlopii locali erau specializaţi şi în exploatarea persoanelor, poliţiştii şi jandarmii salvând din lanțuri (sic!) 5 victime ale rețelei infracţionale, între care 3 adulți și 2 minori, ce au fost preluaţi de către reprezentanții D.G.A.S.P.C. - Argeş. Operaţiunea a fost fundamentată pe informaţiile primite de către ofițerii de crimă organizată de la colegii din cadrul Postului de Poliție Berevoiești.

În fapt, 160 de poliţişti din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi Craiova, precum și polițiști ai I.P.J. Argeș, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S. T. Piteşti, împreună cu reprezentanţi ai D.G.A.S.P.C. Argeş, au efectuat 40 de percheziţii domiciliare, pentru probarea activităţii infracţionale a 90 de persoane. Fiind o operaţiune dificilă, având în vedere specificul mediului infracţional zonal, dar totodată şi de mare anvergură, aceasta a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă din M.A.I. şi al Grupării Mobile de Jandarmi Craiova. La apariţia oamenilor legii, suspecţii au sărit asupra lor cu bâte, furci şi topoare, fiind nevoie de o intervenţie în forţă, pentru ca situaţia să fie ţinută sub control.

Modalităţile de constrângere, prin care victimele erau forţate să presteze muncile respective, constau în ameninţări repetate şi lovituri aplicate cu pumnii, picioarele, biciul şi alte obiecte contondente, persoanele vătămate fiind aduse în stare de aservire şi lipsire de libertate. De cele mai multe ori, victimele nu primeau mâncare, iar când primeau, li se ofereau resturi, erau legate cu lanţuri sau chingi şi încuiate pe timpul nopţii, ca să nu poată fugi. Există suspiciunea că unele au fost violate sau abuzate sexual.

Consecvenţi în efortul nostru de a ne informa membrii de sindicat cu privire la acţiunile pozitive derulate în folosul comunităţii şi al legii, SNPPC transmite, pe această cale, felicitări poliţiştilor din cadrul B.C.C.O. Piteşti şi Craiova, precum şi celor din I.P.J. Argeş, pentru succesul operaţiunii de la Berevoieşti!

Mulţumim, de asemenea, mass-media pentru profesionalismul şi obiectivitatea dovedite în relatările despre acest caz complex!

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: