Comunicate

In atentia liderilor / membrilor SNPPC - minivacanțele de Crăciun şi Revelion, asigurate de poliţişti cu mii de ore de muncă suplimentară şi continuitate de la domiciliu, neplătite!

In atentia liderilor / membrilor SNPPC - minivacanțele de Crăciun şi Revelion, asigurate de poliţişti cu mii de ore de muncă suplimentară şi continuitate de la domiciliu, neplătite!

Din comunicatele MAI, emise în perioada Crăciunului, aflăm că un număr total de 23.000 de angajaţi s-au aflat la datorie, în minivacanţa din intervalul 23-26 decembrie a.c., misiunea lor fiind, cităm: ,,asigurarea climatului de ordine publică, pentru ca toți cetățenii să poată petrece aceste zile în siguranță”.

Considerăm că măsurile speciale sunt necesare şi justificate, însă ele implică eforturi considerabile din partea colegilor noştri, cum ar fi suplimentarea numărului de poliţişti angajaţi în misiuni şi program de lucru prelungit, prin efectuarea de ore suplimentare sau continuitate de la domiciliu. Toate acestea presupun o multitudine de restricţii şi constrângeri, care afectează refacerea capacităţii de muncă, timpul liber, dar şi viaţa normală de familie a celor peste 12.000 de poliţişti / poliţişti de frontieră implicaţi în misiunile amintite.

Cu siguranţă, acelaşi lucru se va întâmpla şi în minivacanţa de Revelion, când acelaşi număr de poliţişti, sau poate chiar mai mulţi, se vor afla la datorie, conform planurilor de măsuri ordonate de MAI, în scopul ,,prevenirii incidentelor grave de ordine publică, combaterii faptelor antisociale, fluidizării traficului rutier și a tranzitului prin punctele de trecere a frontierei, precum și gestionării situațiilor de urgență”.

În conformitate cu prevederile ,,Acordurilor privind raporturile de serviciu”, încheiate de FSNPPC cu MAI, dar şi cu inspectoratele generale, organizaţia noastră va monitoriza, prin liderii celor 74 de Birouri teritoriale din judeţe / unităţile operative implicate în asigurarea misiunilor de sărbători, respectarea programului de lucru, a normelor de sănătatea / securitate în muncă şi a tuturor celorlalte drepturi ale poliţiştilor / poliţiştilor de frontieră.

Solicităm colegilor noştri să le semnaleze liderilor şi delegaţilor SNPPC, în timp util, toate tentativele de abuz la adresa drepturilor profesionale sus-menţionate, pentru a preveni situaţiile în care angajatorii / şefii ar putea dispune discreţionar de oamenii din subordine.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: