Comunicate

Inca un membru SNPPC, declarat ,,POLITISTUL ZILEI" de IGPR

Inca un membru SNPPC, declarat ,,POLITISTUL ZILEI

Polițistul zilei este colegul nostru, agent șef principal de poliție Gabriel Andronescu (FOTO), care a salvat trei persoane de la înec, cu ajutorul trecătorilor.

La data de 8 octombrie a.c., în jurul orei 15.35, în timp ce patrula în zona Portului Călărași, județul Călărași, colegul nostru a observat trei persoane care intrau în apă îmbrăcate.

Imediat, polițistul a oprit autoturismul, a strigat la acestea, dar vâzând că nu a primit niciun răspuns a fugit către ele, s-a urcat într-o barcă și a reușit scoaterea la suprafață, în viață, a unei femei, de 73 de ani.

Celelate două persoane au fost scoase la suprafață, la solicitarea polițiștului, de către doi cetățeni care se aflau în zonă.

Toate cele trei persoane, (mama și doi copii majori), au fost transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Colegul nostru are 39 de ani și lucrează la Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi Călăraşi.

În anul 2010, în timp ce se afla în timpul liber, același polițist a salvat dintr-un incendiu, care avea loc într-un apartament de pe scara blocului unde locuiește, o fetiță, pe care a dus-o la el acasă până la stingerea incendiului.

Gesturi de o asemenea probitate profesionala si morala au loc zilnic in tara, poliţiştii fiind implicaţi activ în viaţa comunităţii şi în diferite cazuri de ajutorare a semenilor aflaţi în situaţii critice.

Felicitări colegului nostru!!

Parteneri SNPPC: