Comunicate

INEDIT PE VALEA CERNEI Concursul ,,Poliţistul-bucătar”, ediţia a X-a

INEDIT PE VALEA CERNEI
Concursul ,,Poliţistul-bucătar”, ediţia a X-a

Sâmbătă, 13 mai a.c., pe Valea Cernei, în judeţul Caraş-Severin, a avut loc ediţia aniversară, cu numărul 10, a tradiţionalului Concurs de gătit ,,Poliţistul-bucătar”, la care au luat parte 12 echipe din cadrul structurilor de Poliţie, Penitenciarelor, dar şi al organizaţiilor sindicale sau profesionale care activează în aceste domenii.

Organizatorii competiţiei-divertisment, ce a prilejuit etalarea abilităţilor culinare ale participanţilor, au fost: SNPPC-Biroul teritorial Caraş-Severin (preşedinte Gheorghe Obişteoiu), alături de filialele locale ale Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor-Secţia Română şi Corpului Naţional al Poliţiştilor.

Preşedintele juriului a fost doamna Laura Sgaverdea, managerul Radio România Reşiţa - partenerul media al acestui atractiv concurs culinar.

Redăm, mai jos, materialul preluat de pe site-ul partenerului media al concursului:

Chiar dacă ploaia şi-a cam făcut de cap pe Valea Cernei, deasupra campingului de la Ştrandul 7 Izvoare plutea fumul de la focurile care întreţineau ceaunele participanţilor la cea de-a X-a ediţie a concursului POLIŢISTUL BUCĂTAR.

Echipe de poliţişti din toată ţara s-au întrecut pentru a-şi etala măiestria culinară, dar şi arta prezentării produselor realizate pentru a impresiona juriul competiţiei şi pentru a obţine primul premiu. Au fost prezente la această ediţie a competiţiei echipele poliţiei din Băile Herculane, Bocşa şi Moldova Nouă. De asemenea, Serviciul Arme din cadrul IPJ Caraş-Severin, SPCRPCIV Caraş-Severin, Sindicatul Liber al Poliţiştilor Caraş-Severin. Secţia 1 Rurală Reşiţa, SNPPC – Biroul teritorial Gorj, IPJ Suceava, IPJ Mehedinţi, IPJ Buzău, Penitenciarul Timişoara.

Juriul a avut foarte mult de lucru, chiar dacă la această ediţie a fost adoptată o nouă metodă de jurizare. Dar cum a fost misiunea juriului, aflăm chiar de la preşedintele său – Laura Sgaverdea – managerul Radio România Reşiţa:

„Poate credeţi că este o exagerare, dar chiar a fost greu. Să vă spun ceva: e prima oară când particip la acest festival al poliţiştilor bucătari. Toţi membrii comisiei au jurizat fiecare independent şi la final am adunat punctajul! Veţi fi surprinşi, la final nu au apărut discrepanţe între noi, prin urmare chiar a fost foarte greu şi punctajul a fost foarte strâns! Oamenii aceştia au făcut totuşi un eforţ dacă ne gândim la cei de la Suceava şi de la Buzău, care au bătut atâta drum să vină până aici cu produse tradiţionale din zona lor. Nu a fost deloc uşor să-i departajezi faţă de ceilalţi! Da, a fost o ediţie complicată!”

După o atentă calculare a notelor acordate de fiecare jurat, Marele Premiu al competiţiei a mers spre Reşiţa, la Serviciul Arme din cadrul IPJ Caraş-Severin. Pe locul doi al concursului s-a clasat echipa SNPPC – Biroul Teritorial Gorj, iar pe locul trei – echipa Penitenciarului din Timisoara. Ce au avut în plus „armatorii-bucătari” de pe Bârzava, aflăm de la comisarul Radu Ştefan – şeful acestui serviciu:

„Ştiam că vom câştiga, datorită faptului că ne pregătim de atâta timp şi produsele noastre au fost de calitate, am prezentat natural şi consider că acest premiu întâi este aşa cum trebuie!… Echipa de la Arme a fost mai bună şi îmi cer scuze pentru colegii mei de la Herculane şi, sincer vă spun, îi iubesc, dar asta e viaţa : concurenţa e concurenţă!”

Concluziile acestei ediţii a concursului culinar de pe Valea Cernei le desprindem cu unul dintre organizatori, Dumitru Coarnă – preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual:

„O zi sandwich, ploaie-soare-ploaie, deci un sandwich meteo… dar o zi plină de emoţie pozitivă, o zi plină de descărcări de nergie, oamenii au socializaţ oamenii s-au simţit bine! Sigur că şi participanţii s-au străduiţ am văzut câtă ardoare era pentru a câştiga un premiu la acest concurs!Unii m-au uimit cu cât arsenal au venit – judeţul Gorj, Armele de la Caraş-Severin, oameni care dealtfel au şi câştigat premii! Ştiau că trebuie să demonstreze cu adevărat că sunt profesionişti şi în acest domeniu… Eu sunt convins că acest concurs ar trebui prezentat la nivel naţional, pentru că trebuie să arătăm şi cealaltă faţă a poliţistului, poliţistul este om, poliţistul este cel care gestionează siguranţa publică, dar nu aparţine unei alte lumi!… M-am simţit foarte bine astăzi la Herculane, mai ales că dumneavoastră, Radio Reşiţa, aţi fost o gazdă desăvârşită, vă evidenţiez pe toţi şi acum pot să dau şi eu un plus pentru doamna Laura Sgaverdea, un om deosebit, pe mine m-a cucerit, este un jurnalist de excepţie!”

Parteneri SNPPC: