Comunicate

INFORMARE 21.05.2019 - Întâlnire cu conducerea Poliției Capitalei

INFORMARE 21.05.2019 - Întâlnire cu conducerea Poliției Capitalei

 

În cursul acestei zile, președintele SNPPC, Dumitru Coarnă, trezorierul general Claudiu Staicu și vicepreședintele Mihai Zlat, au avut o ședință de dialog social la sediul Poliției Capitalei unde au fost discutate mai multe subiecte de interes pentru membrii noștri de sindicat. Din partea DGPMB au participat director general, comisar-șef de poliție Adrian Ciprian Miron și director general adjunct, chestor de poliție Nicu Dragoș.

     Discuțiile s-au axat în special pe respectarea drepturilor polițiștilor si personalului contractual pe perioada celor două activități de la sfârșitul lunii mai, alegerile europarlamentare si vizita Papei Francisc în România

     Am solicitat respectarea programului de lucru și a prevederilor legale în domeniu, privind plata majorării salariale acordată pentru orele lucrate în regim SDSL, plata muncii suplimentare (dacă orele lucrate peste program nu au fost recuperate în termenul legal de 60 de zile) și aplicarea sporului pentru munca de noapte (22,00-06,00).

     A fost prezentată și metodologia privind desfășurarea activității de patrulare la nivelul Poliției Capitalei a structurilor de ordine publică.

     SNPPC a luat act de lipsa de personal – peste 300 ofițeri – din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, urmând ca în perioada următoare să solicităm IGPR și MAI organizarea de urgență a unui concurs de trecere în corpul ofițerilor a cel puțin 200 de agenți de poliție.

     Au mai fost discutate aspecte despre  salarizare, conform Legii-cadru 153/2017 și OUG 114/2018,  norma de hrană, care trebuia deja majorată, de la 1 ianuarie a.c., asemenea celorlalte instituții din Sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională (avem trei solicitări scrise, în acest sens, către MAI),  renunțarea la graficele cu planificarea polițiștilor, la permanență, în timpul liber (punerea în aplicare a Directivei Europene 2003/88/CE privind organizarea timpului de lucru), despre norma echipament și modificarea uniformei polițiștilor.

    Am stabilit de asemenea pentru data de 5 iunie 2019 organizarea unei ședințe, cu toți factorii de decizie din Poliția Capitalei, unde vor fi discutate problemele ridicate de membrii noștri de sindicat.

    Așteptăm pe această cale pe adresa de mail contact@snppc.ro propunerile, observațiile, problemele și neregulile din cadrul Poliției Capitalei, pentru a fi discutate la ședința din data de 05 iunie 2019.

 

Biroul Executiv Central

 

Parteneri SNPPC: