Comunicate

INFORMARE - Admiterea în instituţiile de formare profesională iniţială ale MAI / care pregătesc specialişti pentru nevoile MAI

INFORMARE  - Admiterea în instituţiile de formare profesională iniţială ale MAI / care pregătesc specialişti pentru nevoile MAI

Pe site-ul MAI, secţiunea Carieră, a fost publicată Metodologia de admitere la instituţiile de formare profesională iniţială ale Ministerului Afacerilor Interne, precum şi la celelalte instituţii militare de învăţământ care pregătesc specialişti pentru nevoile MAI (sesiunile 2018 şi ianuarie 2019).  

Academia de Poliţie scoate la concurs 855 de locuri, dintre care: 355-Poliţie, 60-Poliţie de Frontieră şi 50-Jandarmi. Şcolile postliceale din MAI scot la concurs, în fiecare dintre cele două sesiuni de admitere, câte 2.880 locuri, dintre care: 1.600-Poliţie, 280-Poliţie de Frontieră şi 700-Jandarmi. Recrutarea candidaţilor pentru admiterea la instituţiile de învăţământ ale MAI/sau pentru nevoile MAI se realizează de către structurile centrale și teritoriale de resurse umane ale inspectoratelor generale care au locuri aprobate la aceste instituţii, în raport de locul de domiciliu înscris în cartea de identitate/ reședință și sarcinile de recrutare stabilite. Structurile teritoriale de resurse umane ale IGPR realizează recrutarea candidaţilor şi pentru locurile IGPF, în situaţia în care aceştia din urmă nu au domiciliul într-un judeţ de frontieră.

Locurile scoase la concursurile de admitere sunt comune – femei și bărbați, cu excepția specialităților pompieri și aviație piloți, pentru care sunt recrutați bărbați.

Recrutarea şi selecţia copiilor aflaţi în întreţinerea poliţiştilor răniţi, precum şi cei ai poliţiştilor decedaţi ca urmare a rănirii într-un accident de muncă şi a copiilor personalului militar, clasat inapt sau apt limitat pentru serviciul militar ori, după caz, decedat, în timpul şi în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu se face conform  prevederilor Ordinului m.a.i. nr. 35/2014, respectiv ale Ordinului m.a.i. nr. 108/2014. Cei în drept pot solicita în scris ministrului afacerilor interne înmatricularea în instituţiile de învăţământ ale MAI, în anul I de studii/studii universitare de licenţă, fără susţinerea probei de verificare a cunoştinţelor.

 Cererile-tip de înscriere se depun de candidați la unitățile de recrutare, astfel:

a) până la data de 25 mai 2018 - pentru concursurile de admitere organizate în sesiunea iulie – august 2018 la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” și la instituțiile de învățământ care pregătesc personal pentru MAI (din structura MApN și SRI);

b) până la data de 15 iunie 2018 - pentru concursurile de admitere organizate în sesiunea august – septembrie 2018 la școlile postliceale ale MAI;

c) până la data de 23 noiembrie 2018 - pentru concursurile de admitere organizate în sesiunea ianuarie 2019 la școlile postliceale ale MAI.

SNPPC le urează succes candidaţilor şi le va fi alături, celor admişi, pe întreaga perioada a şcolarizării, acordându-le sprijin în procesul de adaptare la specificul sistemului nostru de învăţământ şi asistenţă de specialitate în situaţiile în care nu le vor fi respectate în integralitate drepturile conferite de statutul de student sau elev MAI!

 

Biroul Executiv Central

Parteneri SNPPC: