Comunicate

Informare cu privire la ședința Comisiei de Muncă din Camera Deputaților

Informare cu privire la ședința Comisiei de Muncă
din Camera Deputaților

Ieri, 30 mai a.c., între orele 09.00 – 20.00, a avut loc ședința Comisiei de Muncă din Camera Deputaților, comisie de raport, cu privire la Legea salarizării personalului plătit din fonduri publice (plx 209/2017).

Au fost luate în discuție anexele la lege, în ordine.

Prezent la ședință, președintele FSNPPC Dumitru Coarnă a susținut mai multe amendamente, cel cu privire la ajutoarele bănești pentru vechime și vârstă la pensionare și cel cu majorarea coeficienților de ierarhizare nefiind acceptate. În ședința de ieri menționăm că nu au fost admise amendamente cu privire la majorări salariale nici unei familii ocupaționale din Anexele I-VIII.

În ceea ce privește art. 37, s-a solicitat schimbarea sistemului de referință, pentru ca majorarea salarială de la 01.01.2018 să fie raportată la 01.01.2022 și nu la 31.12.2017, în sensul ca majorarea să atingă un cuantum de 75% față de finalul legii, din anul 2022.

Votul cu privire la art. 7 lit. o (definirea venitului salarial), art. 18 (norma de hrană), art. 37 (aplicarea legii), din corpul legii, care sunt articole de forță, a fost amânat pentru data de 6 iunie.

Marți 6 iunie, ora 09.00, Comisia de Muncă din Camera Deputaților va relua dezbaterile pe articolele din corpul legii mai sus-menționate și cele cu privire la vechime și grad, din anexa VI, unde FSNPPC a depus amendamente pentru majorare, iar la ședință va fi prezent pentru motivare și susținere președintele organizației.

Biroul Executiv Central

Parteneri SNPPC: