Comunicate

INFORMARE - cu privire la întâlnirea cu ministrul Muncii

INFORMARE
- cu privire la întâlnirea cu ministrul Muncii

Aşa cum am anunţat săptămâna trecută, la iniţiativa SNPPC, o delegaţie formată din vicepreşedinţii Dumitru Coarnă şi Claudiu Staicu, membri ai Biroului Executiv Central, împreună cu directorul adjunct (împuternicit) al Direcţiei Generale Financiare din M.A.I., dl Grecu Răzvan, a fost primită, vineri, 05 august, de către ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, dl. Dragoş Nicolae Pâslaru.

Discuţiile au vizat problemele enunţate în comunicatul SNPPC din data de 04 august a.c., respectiv salarizarea precară a personalului contractual din M.A.I. şi a agenţilor de poliţie care au salariul funcţiei sub minimul de 1.250 lei prevăzut în ,,H.G. nr. 1.017/2015 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată”.

În urma discuţiilor purtate, ministrul Dragoş Păslaru a înţeles şi acceptat faptul că salarizarea personalului contractual este deficitară, acest lucru fiind în atenţia domniei sale pentru perioada imediat următoare.

De asemenea, delegaţia a fost informată că, la nivelul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice se lucrează la o analiză a funcţiilor de personal contractual, urmând a se identifica oportunităţi pentru modificarea acestora în sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, în sensul creşterii salarizării acestei categorii de angajaţi.

În cadrul discuţiilor, s-a convenit ca, în luna septembrie a.c., să aibă loc încă o întâlnire, în acelaşi format, pentru clarificarea unor aspecte de natură salarială, după ce Ministerul Finanţelor Publice va elabora previziunile fiscale (rectificarea bugetară) pentru finalul anului 2016, astfel încât să se poată discuta cu datele financiare ,,pe masă”.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: