Comunicate

INFORMARE din 01.11.2017 - Rezultatele videoconferinţei SNPPC-PFR

INFORMARE din 01.11.2017 - 
Rezultatele videoconferinţei SNPPC-PFR

În data de 31 octombrie, la nivelul Poliției de Frontieră, s-a desfășurat o videoconferință la care au participat șefii structurilor Poliției de Frontieră – la nivel IGPF: inspectorul general al Poliției de Frontieră, chestor general Ioan Buda, adjuncții inspectorului general - comisarii șefi Adrian Popescu, Marin-Cătălin Turică și Daniel Mincă, șefii structurilor financiare, resurse umane, cabinet și secretariat; la nivel teritorial: șefii sau adjuncții ITPF/Garda de Coastă, STPF, precum și ai structurilor teritoriale de resurse umane, juridic, financiar, logistic.

În cadrul ședinței au fost prezentate subiecte de interes general, între care legislația privind salarizarea polițiștilor și personalului contractual (inclusiv perspectivele pentru 2018-2022), legea pensiilor, stadiul modificărilor la statutul polițistului, funcțiile scoase la concurs, cu accent pe reîncadrarea colegilor disponibilizați în 2011 sau a celor care, în timp, și-au dat demisia și doresc să revină în sistem, drepturile personalului ambarcat la bordul navelor și situația dezastruoasă în care se derulează asistența medicală și acordarea/decontarea medicamentelor gratuite pentru polițiști.

Astfel, fiecare lider de sindicat a fost rugat să identifice colegii disponibilizați sau care au plecat din sistem prin demisie și care doresc să revină la Poliția de Frontieră. Inspectorul general al PFR, chestorul general Ioan Buda, a solicitat să se realizeze campanii de informare în zonele de frontieră pentru identificarea potențialilor candidați pentru reîncadrare, astfel încât, de la SPF/STPF la ITPF și IGPF să existe o bază de date cu toți doritorii care îndeplinesc condițiile, pentru a nu se scoate la conscurs mai multe posturi și să se piardă locurile bugetate prin neocupare.

De asemenea, a fost prezentat stadiul propunerii de modificare a normei 12B, pentru ca aceasta să se acorde în mod corect la Poliția de Frontieră, raportat la numărul de ore și nu de ture.

La nivel teritorial s-a dezbătut lipsa personalului, cu precădere la frontiera de sud, Școlile Severin și Constanța, precum și Aeroportul Otopeni, existând promisiuni că în perioada următoare se va rezolva. De asemenea, s-a evidenţiat lipsa tehnicii (în special aparatura de vedere pe timp de noapte, acumulatori) sau degradarea acesteia și bugetul total insuficient primit de Poliția de Frontieră pentru reparare. S-au făcut și propuneri care vor fi analizate în perioada următoare, cum ar fi cea privind construirea unor cabine pentru refacerea capacității de muncă.

S-a solicitat acordarea, în mod unitar, a drepturilor personalului ambarcat, sporul de manevra și cel de ambarcare.

Chestorul general Ioan Buda a solicitat șefilor ITPF Giurgiu, Timișoara și Gărzii de Coastă Constanța să urmărească, împreună cu ceilalți șefi de STPF, GN și SPF, situația operativă zilnică și să reanalizeze, când este cazul, dispozitivele, să acorde toate drepturile polițiștilor care efectuează misiuni și delegări și dialogheze cu liderii sindicali pentru rezolvarea problemelor care apar.

După videoconferință a avut loc o ședință a conducerii IGPF cu Sindicatul BRN Brăila, care face parte din FSNPPC, pentru rezolvarea problemelor specifice. La ședință a participat și consilierul ministului Afacerilor Interne, Valentin Raciu , precum și directorul BRN Brăila, Florin Baștiurea.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: