Comunicate

INFORMARE din 03.05.2017: Amendamentele, aproape de concretizare

INFORMARE din 03.05.2017:

Amendamentele, aproape de concretizare

Marţi, 02.05.2017, înainte de a fi trimisă Preşedintelui României, spre promulgare, Legea pentru aprobarea OUG nr. 9/2017 (votată în procedură de urgenţă, conform reglementărilor Parlamentului) a fost depusă la secretarul general al Camerei Deputaţilor, pentru exercitarea dreptului legal de sesizare asupra constituţionalităţii acesteia, fiind trimisă, totodată, şi Guvernului, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, precum şi Avocatului Poporului, în temeiul procedurii parlamentare.

În cazul în care apare vreo sesizare pe tema constituţionalităţii, legea se trimite la CCR, dar ne exprimăm speranţa că promulgarea va avea loc în termenul legal cel mai scurt. Conform Constituţiei, Președintele o poate promulga în 20 de zile de la primire sau o poate trimite, o singură dată, înapoi, spre reexaminare.

Reamintim că legea consfinţeşte, între altele, trei dintre amendamentele susţinute de către SNPPC, în urma protestelor noastre din luna martie a.c.:

- acordarea sporurilor pe bază de pontaj, indemnizaţiilor şi altor drepturi specifice, prin raportare la salariulde bază /solda de funcţie/salariul de funcţie;

- acordarea a 40% din salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie pentru permanenţa de la domiciliu, în afara programului normal de lucru;

- devansarea termenului de acordare a diferenţei la salariului de merit, stabilit iniţial, prin OUG nr. 9/2017, pentru data de 01 august a.c.

Cel de-al patrulea amendament propus de SNPPC – majorarea cuantumului pentru SDSL de la 75%, la 100% din salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie – urmează a se concretiza prin intrarea în vigoare a Legii-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: