Comunicate

INFORMARE din 06 iunie 2017: astăzi - vot final, pe salarizare, în Camera Deputaţilor

INFORMARE din 06 iunie 2017: astăzi - vot final, pe salarizare, în Camera Deputaţilor

După dezbaterile de săptămâna trecută din Comisia de Muncă a Camerei Deputaților, pe tema inițiativei legislative a salarizării personalului plătit din fonduri publice, astăzi, 06 iunie 2017, la ora 11,00, are loc ultima şedinţă a comisiei, urmând ca, după-amiază, proiectul legii să intre în dezbaterea plenului Camerei (care are rol decizional), pentru votul final.

Reamintim că, săptămâna trecută, prezent la dezbaterile Comisiei de Muncă, președintele FSNPPC / vicepreşedintele Biroului Executiv Cartel ,,ALFA”, Dumitru Coarnă, a contracarat o propunere a unui deputat, referitoare la reintroducerea, în lege, a sintagmei ,,solda/salariul funcției de bază”, ce ar fi dezavantajat familia noastră ocupaţională, astfel că a rămas varianta discutată în Senat: salariul de funcție / solda va fi echivalent(ă) cu salariul de bază, care nu va fi mai mic decât salariul minim brut pe țară.

La art. 26 s-a reușit să se introducă un fond de max. 5% din bugetul alocat salariilor, pentru prime de excelență/performanţă, la dispoziţia ordonatorilor de credite, care se vor acorda altor persoane decât celor ce beneficiază de sporul pentru lucrări de excepție și misiuni speciale. Menționăm că, în ședința din data de 30 mai, nu au fost admise amendamente cu privire la majorări salariale pentru niciuna dintre familiile ocupaționale din Anexele I-VIII.

În ceea ce privește art. 37 - aplicarea legii, FSNPPC a susţinut schimbarea sistemului de referință, pentru ca majorarea salarială de la 01.01.2018 să fie raportată la cifrele aferente datei de 01.01.2022, și nu la cele din 31.12.2017, în sensul ca majorarea să atingă un cuantum de 75% față de finalul legii - anul 2022.

Votul programat pentru săptămâna trecută, cu privire la art. 7, lit. ,,o” (definirea venitului salarial), art. 18 (norma de hrană), art. 37 (aplicarea legii), din corpul legii, care sunt articole de forță, va avea loc astăzi, 6 iunie 2017.

Preşedintele FSNPPC va fi prezent, începând cu ora 11,00, în Camera Deputaţilor, pentru motivarea și susținerea amendamentelor formulate de către organizaţia noastră sindicală.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: