Comunicate

INFORMARE din 07.12.2017 - În sfârşit, s-a întâmplat: norma 12 B, reglementată în mod just

INFORMARE din 07.12.2017 - 

În sfârşit, s-a întâmplat: norma 12 B, reglementată în mod just

După ,,lupte seculare”, pe care le purtăm de aproape 5 ani, am reuşit să determinăm repararea unei nedreptăţi salariale la adresa angajaţilor MAI care îşi desfăşoară programul în ture. În acest răstimp, am intentat numeroase acţiuni în instanţă şi am purtat îndelungi negocieri cu factorii responsabili din minister, pentru a reglementa corect modul de calcul al normei 12 B.

În concret, pentru o tură de opt ore se plătea o normă valorică, iar pentru o tură de 12 ore, se achita aceeaşi contravaloare, care conducea la o pierdere valorică de o normă la două ture de 12 ore. Conform noilor reglementări, stabilite printr-un Ordin de ministru recent emis (136/2017), pentru o tură de 12 ore lucrată, se va beneficia, valoric vorbind, de o normă şi jumătate, iar pentru una de 24 ore, se va beneficia de contravaloarea a trei norme, aşa cum este normal, dealtfel.

La nivelul inspectoratelor generale au fost emise, deja, Dispoziţii interne, pentru punerea în aplicare, în raport cu situaţia faptică de la nivelul fiecărei unităţi/ordonator de credite, a noilor prevederi.

Speram ca, în procesul de aplicare a acestora, să nu apară alte discriminări, care să conducă la alte procese în instanţă, vizavi de un drept just şi evident (în speţă, la adresa colegilor de la Ordine publică, al căror program să fie considerat, printr-o interpretare abuzivă, drept unul ,,neconform”, în raport cu reglementarea nou apărută)!

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: