Comunicate

INFORMARE din 20.04.2017: FSNPPC continuă demersurile privind îmbunătăţirea salarizării personalului MAI

INFORMARE din 20.04.2017:
FSNPPC continuă demersurile privind îmbunătăţirea salarizării personalului MAI

În continuarea demersurilor din ultima vreme ale FSNPPC, privind îmbunătăţirea salarizării personalului MAI, ieri, 19 aprilie 2017, preşedintele Dumitru Coarnă a avut o întâlnire, la sediul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, cu doamna ministru Lia-Olguța Vasilescu, ocazie cu care au fost aduse unele observații pentru îmbunătăţirea proiectului Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, ce va intra în vigoare de la 01 iulie a.c.

Având în vedere complexitatea şi riscurile ce intervin în activitatea personalului MAI, preşedintele FSNPPC a propus:

- exceptarea de la plafonare a unor sporuri specifice;

- introducerea unor sporuri noi, existente deja la Învățământ și Sănătate;

- eliminarea disfuncției salariale, existente acum sub titulatura de ”spor de fidelitate”, în sensul introducerii unei reglementări distincte pentru rezolvarea acestei probleme;

- majorare salarială de 10%., de la 01 iulie a.c., pentru personalul MAI.

În principiu, doamna ministru Vasilescu a fost de acord, urmând să dispună analize specifice şi, după caz, efectuarea corecturilor de rigoare în proiectul legii-cadru.

De asemenea, tot ieri, 19 aprilie, în urma unor discuţii cu ministrul Afacerilor Interne, doamna Carmen Dan, preşedintele FSNPPC a fost asigurat că săptămâna viitoare, marți 25 aprilie 2017, amendamentele depuse de SNPPC la OUG nr. 9/2017 (în urma mitingului de luna trecută) vor fi trecute prin cele două comisii de raport al Parlamentului, respectiv Comisia de Muncă și Comisia de Buget, ce vor fi reunite în vederea soluţionării cererilor noastre.

În aceeaşi zi, amendamentele SNPPC la OUG 9/2017 vor fi trecute şi prin Camera Deputaților (care are rol decizional) pentru votul final.

Astăzi, preşedintele FSNPPC se va întâlni, din nou, cu factori de decizie din cadrul acestor instituţii ale Guvernului, pentru detalii tehnice referitoare la implementarea observaţiilor sus-enumerate, demersurile noastre privind rezolvarea revendicărilor formulate cu ocazia acţiunilor de protest din luna martie a.c. urmând să continue.

Biroul Executiv Central

Parteneri SNPPC: