Comunicate

Informare - incadrari MAI

Informare - incadrari MAI

În urma unei întâniri a SNPPC, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, cu conducerea instituției,în care s-a discutat despre angajările din MAI, SNPPC a propus ca acest lucru să se realizeze prioritar prin rechemare în activitate/reîncadrare a polițiștilor disponibilizați în anul 2011, urmare a măsurilor de reorganizare ce au avut loc, dar și prin asigurarea funcțiilor, cu prioritate pentru promoțiile 2016.

Pentru polițiști este vorba despre modificarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul polițistului prin ordonanță de urgență, în care să fie introdusă instituția rechemării/reîncadrării în activitate, după modelul Legii nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare.

SNPPC a solicitat în mai multe rânduri ocuparea posturilor vacante prin rechemarea în activitate a polițiștilor, polițiștilor de frontiera, jandarmilor și pompierilor disponibilizați în 2011, dar și a celor care au încetat raporturile de serviciu prin demisie.

De asemenea, s-a discutat ca după această etapă și după trecerea agenților, din sursă internă, în corpul ofițerilor, să poată fi transferați pe funcțiile libere, la cerere, jandarmi (în zona rurală), iar funcțiile rămase neocupate, după toate aceste etape, să poată fi scoase la concurs cu încadrare din sursă externă.

Parteneri SNPPC: