Comunicate

INFORMARE M I T I N G

INFORMARE   M I T I N G

Aveti probleme cu transportul la și de la locul de muncă?

Nu vi se respecta dreptul la chirie? Dar programul de lucru?

Sunteți nemulțumit de legea Salarizării (care se aplică abuziv)?

Știți că se dorește amânarea aplicării Legii pensiilor militare?

Sunteți discriminați la norma 12B? Vi se pare normal serviciul de permanență la domiciliu, neplătit?

Vi se încalcă vreun alt drept?

Ați fost disponibilizat în 2011?

Dacă vă regăsiți în vreuna din situațiile de mai sus, dacă vreți să nu fiți în vreuna din ele sau dacă sunteți solidari cu cei ale căror drepturi au fost încălcate fiți alături de noi în Piața Revoluției, în data de 24 martie 2016, între orele 11.00-14.00, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, în părculeţul din dreptul Memorialului Renaşterii, unde vom desfăşura adunări publice (miting) organizate de Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România (F.S.N.P.P.C.) și SNPPC.

Persoanele participante vor fi atât din Bucureşti cât şi din toate judeţele ţării.

Scopul adunării publice îl constituie protestul pentru următoarele revendicări:

- asigurarea resurselor financiare în vederea reducerii deficitului de personal din M.A.I., care în prezent a ajuns la 15.000 de indicatori, aspect care crează presiune pe resursa umană actuală din domeniu, prin mii de ore lucrate suplimentar;

- tergiversarea aplicării unei Legii unitare de salarizare a bugetarilor, echitabilă și justă;

- tergiversarea modificării şi completării Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului cu prevederile necesare pentru respectarea dreptului la decontarea transportului la /de la locul de muncă pentru toți polițiștii (eliminarea sintagmei mutare în interes personal). În acest sens solicităm implicit modificarea H.G. nr. 1292/2003 privind drepturile de transport ale poliţiştilor și a O.m.a.i. nr. 136 privind decontarea cheltuielilor de transport pentru poliţiştii care efectuează naveta;

- tergiversarea modificării O.m.a.i. nr. 310/2009 privind hrănirea efectivelor pe timp de pace în vederea eliminării discriminărilor în ceea ce priveşte acordarea drepturilor de hrană în M.A.I. (norma 12 B).

- reîncadrarea tuturor polițiștilor disponibilizați abuziv în 2011.

- anularea ordinului MAI abuziv privind limitarea mutărilor de personal.

Detalii vom avea după aprobarea care trebuie obținută de la Primăria Capitalei.

Dacă revendicările nu vor fi rezolvate, mitingul va continua și pe 25 martie 2016 precum și lunar, inclusiv la Palatul Victoria!

Parteneri SNPPC: