Comunicate

Intâlnire de lucru la M.A.I.

Intâlnire de lucru la M.A.I.

Astăzi, 01.04.2016, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc o întâlnire de lucru, între reprezentanţi ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual şi cei ai Ministerului Afacerilor Interne: subsecretar de stat Cristiana Manda, chestor de poliţie Stelică Drăgulin şi comisar şef de poliţie Ovidiu Macovei.

Pe agenda de lucru a discuţiilor de astăzi s-a regăsit o parte a revendicărilor şi problemelor ridicate la mitingul din data de 24 martie a.c., organizat de Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România.

Au fost identificate problemele şi soluţiile prin care pot fi rezolvate acestea, într-un timp scurt şi care nu necesită ample modificări legislative. Astfel, S.N.P.P.C. a propus soluţii concrete de modificare a O.m.a.i. nr. S/214/2014 pentru acordarea normei 12 B precum şi a sporurilor pentru munca de noapte, toxicitate şi radiologie. De asemenea, au fost identificate soluţii pentru rezolvarea problemelor apărute la acordarea drepturilor de transport la şi de la locul de muncă.

Săptămâna viitoare va fi o nouă rundă de discuţii pe proiectul O.m.a.i. nr. S/214/2014.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: