Comunicate

La mulți ani, români! La mulți ani, România!

La mulți ani, români!
La mulți ani, România!

Astăzi, 24 ianuarie 2017, se împlinesc 158 de ani de la Unirea Principatelor Române, eveniment considerat a fi primul pas important pe calea înfăptuirii Statului național unitar român, după ce, la 5/17 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales, în unanimitate, domn al Moldovei, iar la 24 ianuarie/5 februarie era ales și domn al Munteniei. Țelul comun de unire a românilor, într-un singur stat, a fost atins la 1 decembrie 1918, când a avut loc Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România.

După validarea alegerilor, la 8/20 februarie 1859, Alexandru Ioan Cuza ajungea la București. În aceeași zi a depus jurământul în clădirea Catedralei Mitropolitane, în care se angaja să respecte actul unirii, din 5 și 24 ianuarie: 'Jur în numele Preasfintei Treimi și în fața Țării că voi păzi cu sfințenie drepturile și interesele Principatelor Unite; că în toată Domnia mea voi priveghea la respectarea legilor pentru toți și în toate, și că nu voi avea înaintea ochilor mei decît binele și fericirea nației Române. Așa Dumnezeu și confrații mei să-mi fie întru ajutor!'

Cu ocazia aniversării a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române, Biroul Executiv Central al SNPPC urează membrilor de sindicat, colaboratorilor, partenerilor și tuturor românilor sănătate, satisfacții profesionale și personale, dar și împlinirirea speranțelor de mai bine în 2017!

Biroul Executiv Central - SNPPC

Parteneri SNPPC: