Comunicate

Legea de aprobare si modificare a O.U.G. nr. 57/2015 privind pensiile militare de stat "merge" greu in Camera Deputatilor

Legea de aprobare si modificare a O.U.G. nr. 57/2015 privind pensiile militare de stat

În data de 05 aprilie a.c., în Comisia pentru Muncă şi Protecţie Socială, comisie permanentă a Camerei Deputaţilor, a fost dezbătut proiectul legii de modificare a O.U.G. nr. 57/2015, cu amendamentele adoptate în Senatul României. Deşi, iniţial, s-a dorit respingerea în integralitate a ordonanţei şi suspendarea Legii nr. 223/2015 sau scoaterea din textul acesteia a art. 40, referitor la Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, la intervenţia decisivă a reprezentanţilor S.N.P.P.C. a fost supusă dezbaterii cu amendamentele din Senat. Reprezentanţii S.N.P.P.C. au militat pentru susţinerea tuturor categoriilor de personal căruia i se aplică legea, cu precădere pentru poliţiştii de frontieră şi militarii angajaţi pe bază de contract. Totodată, reprezentanţii S.N.P.P.C. desfăşoară activităţi la nivelul Ministerului Apărării Naţionale pentru acordarea semnelor onorifice şi personalului de frontieră şi militari angajaţi pe bază de contract.

Ieri, 12 aprilie, a fost discutat proiectul în Comisia de Administrație Publică a Camerei Deputaților, fiind amânată luarea unei decizii până la pronunțarea Comisiei de Muncă pe acest document.

Vă vom ţine la curent cu parcursul legislativ al acestei legi.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: