Comunicate

M.A.I. admite plângerea prealabilă a SNPPC

M.A.I. admite plângerea prealabilă a SNPPC

M.A.I. admite plângerea prealabilă a SNPPC

Demersurile SNPPC, începute în in anul 2014, de protejare a drepturilor polițiștilor împotriva cărora s-a formulat o plângere penală, pe fondul prezumției de nevinovăție, se concretizează în continuare.

Astfel, prin abrogarea art 65 alin. 4 din Statutul politistului și art. 65 alin. 3 din Legea 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice (în vigoare la acea dată) s-a realizat un prim
pas important iar urmare a unor acțiuni în instanță și discuții la nivel MAI, în sensul anulării dispozițiilor art. 4 alin. 3 din OMAI nr. 489/2005 (teza cu „punerea la dispoziţie”) şi pct. 8.3 lit. C din O.M.A.I. nr 438/2003 privind Normele Metodologice pentru aplicarea H.G. nr. 1578/2002, întrucât sunt vătămătoare în sfera drepturilor și intereselor legitime ale reclamanților membrii de sindicat, se pare ca și acest ultim impediment în respectarea drepturilor colegilor se rezolvă.

Anexăm raspunsul primit de SNPPC la plângerea prealabilă, prin care am reluat demersul de anulare a acestor prevederi, în instanță.

 

Parteneri SNPPC: