Comunicate

M.A.I. admite plângerea prealabilă a SNPPC

M.A.I. admite plângerea prealabilă a SNPPC

M.A.I. admite plângerea prealabilă a SNPPC

Demersurile SNPPC, începute în in anul 2014, de protejare a drepturilor poliÈ›iÈ™tilor împotriva cărora s-a formulat o plângere penală, pe fondul prezumÈ›iei de nevinovăție, se concretizează în continuare.

Astfel, prin abrogarea art 65 alin. 4 din Statutul politistului È™i art. 65 alin. 3 din Legea 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice (în vigoare la acea dată) s-a realizat un prim
pas important iar urmare a unor acÈ›iuni în instanță È™i discuÈ›ii la nivel MAI, în sensul anulării dispoziÈ›iilor art. 4 alin. 3 din OMAI nr. 489/2005 (teza cu „punerea la dispoziÅ£ie”) ÅŸi pct. 8.3 lit. C din O.M.A.I. nr 438/2003 privind Normele Metodologice pentru aplicarea H.G. nr. 1578/2002, întrucât sunt vătămătoare în sfera drepturilor È™i intereselor legitime ale reclamanÈ›ilor membrii de sindicat, se pare ca È™i acest ultim impediment în respectarea drepturilor colegilor se rezolvă.

Anexăm raspunsul primit de SNPPC la plângerea prealabilă, prin care am reluat demersul de anulare a acestor prevederi, în instanță.

 

Parteneri SNPPC: