Comunicate

NU TREBUIE SA CEDAM PRESIUNILOR PUBLICE

NU TREBUIE SA CEDAM PRESIUNILOR PUBLICE

În aceste zile, fiecare angajat al MAI a trăit cu durere ceea ce s-a întâmplat cu colegul nostru Bogdan Gigină, indiferent că suntem poliţişti, pompieri sau jandarmi, membri de sindicat sau nu, simpli angajaţi sau cu functii in conducerea instituţiei.

Este evident că această emoţie a fost transformată şi se vrea valorificată politic, prin atacuri la adresa ministrului Afacerilor Interne.

Este greşit sa ne transfomam in procurori sau judecatori, să ştergem tot ce a fost bun şi să limitam totul la acest eveniment nefericit, spunand ca ministrul ar fi vinovat. Suntem poliţişti şi ştim că responsabilitatea juridică pentru moartea colegului nostru nu poate fi aruncată, inaintea unei anchete, asupra ministrului, pentru a atinge interesul politic si de moment al unora.

Toţi miniştrii de interne au beneficiat de protecţie şi este firesc acest lucru. În cazul acestor funcţii, situaţiile de urgenţă pot interveni oricând.

Dacă pe noi nu ne întreabă nimeni cine merită sau nu să fie ministru de interne, asta nu înseamnă că noi nu avem ceva de spus. Ori, în mandatul ministrului Gabriel Oprea, orice angajat al MAI poate să confirme că am avut foarte multe rezultate pozitive. Am primit drepturile legale pe care ani de zile nimeni nu le mai acorda, am beneficiat de cea mai bună logistică din ultimii 15 ani, iar pentru salarii şi pensii am văzut că exista dialog sindicate-conducere MAI, ca se poate lupta si cineva din conducerea MAI pentru politisti, cu rezultate reale.

Sa nu uitam ca ministrul Oprea a intreprins demersuri pentru colegii care au fost răniţi, bolnavi grav, dar si pentru familiile celor care si-au pierdut viaţa în misiune. Datorită lui, familiile celor care au avut de suferit in urma unor accidente sau care şi-au sacrificat viaţa au simţit că statul este alături şi îi ajută.

Ştim ce înseamnă coloană oficială, ştim ce înseamnă protecţia unui demnitar, ştim ce înseamnă riscurile meseriei de poliţist, aşa că nu putem să ne lăsăm implicati in această diversiune.

Sunt cei care acuză pe siteuri cu adevărat interesaţi de soarta poliţiştilor? Tuturor acestora le transmitem să nu transforme tragedia familiei Gigină în răfuială politică.

După atâtea zile de emoţie este nevoie de raţiune!

Suntem solidari cu ministrul Oprea şi îl susţinem pentru că, mai mult ca sigur este unul dintre oamenii care regreta enorm de mult evenimentul tragic. Si spunem asta pentru ca il cunoaştem şi ştim ce a făcut pentru angajaţii MAI pentru care i-am cerut sprijinul. Nu putem accepta ca, în mod arbitrar, să se dărâme tot ceea ce s-a construit pentru această instituţie si pentru angajati.

Vicepremierul este transformat într-o ţintă politica. Nu ştim cine poate să ceară demisia unui om, fără o ancheta. Ministrul Oprea nu trebuie să demisioneze.

Suntem total de acord că ancheta trebuie să se desfăşoare, fără presiuni, fără influenţe, nepărtinitor şi fără a inventa vinovaţi inainte de a se finaliza.

Consideram ca orice declaratii publice, ale celor implicati in evenimentul in care si-a pierdut viata colegul nostru Bogdan Gigină, pot influenta ancheta organelor judiciare.

Parteneri SNPPC: