Comunicate

Pentru ordine publică și siguranță în societate, AVEM NEVOIE DE O POLIȚIE PUTERNICĂ! Forța Poliției rezidă și din PREDICTIBILITATE!

Pentru ordine publică și siguranță în societate, AVEM NEVOIE DE O POLIȚIE PUTERNICĂ!      Forța Poliției rezidă și din PREDICTIBILITATE!

    Pentru ordine publică și siguranță în societate, AVEM NEVOIE DE O POLIȚIE PUTERNICĂ!

    Forța Poliției rezidă și din PREDICTIBILITATE!

 

      - predictibilitate în carieră: orice politist trebuie să beneficieze de o carieră previzibilă în timp, sigură și stabilă, în funcție de studiile absolvite, de experiența dobândită pe parcurs, de nevoile sale de dezvoltare profesională, dar și de cele ale sistemului. Un Ghid al carierei, cu bătaie lungă, similar Statutului polițistului - adică reglementat la nivel de lege, pentru a nu putea fi modificat peste noapte, în funcție de un interes sau altul -, este absolut necesar, astfel încât tinerii să poată determina, în proporție de minim 90%, cariera pe care o vor urma în Poliția Română;

    - predictibilitate în salarizare: orice tânăr care  își dorește o carieră în Poliție va fi interesat și de salarizare. Aceasta trebuie să-i asigure polițistului și familiei sale un trai decent și să nu creeze premise pentru devianțe profesionale sau corupție. De aceea, salarizarea nu trebuie sa fie impredictibilă, cum se întâmplă în ziua de astăzi, iar nivelul venitului lunar oferit de stat trebuie să aibă un cuantum rezonabil;

    - predictibilitate în perspectiva pensionării: orice tânăr care dorește să îmbrățișeze cariera de polițist trebuie să știe, de la bun început, că va avea o viață profesională plină de riscuri, de interdicții și incompatibilități, pe care și le asumă, prin depunerea Jurământului și dobândirea calității de funcționar public cu statut special. Dar principiul simetriei impune ca el să știe, de la bun început, și care sunt condițiile de pensionare, vârsta la care va trece în rezervă, formula de calcul a pensiei și că - cel mai important - REGULA NU SE VA SCHIMBA ÎN TIMPUL JOCULUI!

    PREDICTIBILITATEA în CARIERĂ, în SALARIZARE și în PENSIONARE asigură o bază sănătoasă de recrutare a viitorilor polițiști, constituind, totodată, fundamentul unui serviciu public de ordine și siguranță socială prestat la standarde calitative!

    Președinte SNPPC, Vasile ZELCA

Parteneri SNPPC: