Comunicate

Poliția Română – felicitată de autoritățile spaniole

Poliția Română – felicitată de autoritățile spaniole

Prezentăm în cele ce urmează un mesaj primit din partea domnului Antonio Labrado Manzano – secretar general al CEP. Materialul contine o nota de presa prin care isi exprima aprecierea si multumirea fata de Politia Romana, ca urmare ajutorului dat in arestarea celui suspect de moartea a doua fete din orasul spaniol Cuenca. Se specifica faptul ca actiunea romanilor a fost foarte rapida si eficienta.

CEP salută cooperarea facilă și eficientă cu Poliția Română în arestarea presupusului asasin a două fete în Cuenca

￿ Arestarea acestei persoane, care a fost realizata de către efective ale Poliției Române, demonstreaza nivelul ridicat de cooperare internațională.

- Această reusita consolidează în continuare relațiile de securitate, constând în multe cercetari comune, pe care la fac unitățile noastre, arătând că profesionalismul lor este esențial pentru a contribui la o securitate și libertate europeană.

Madrid, 14 august 2015 - Confederația Poliției Spaniole (CEP), care reprezintă interesele profesionale ale mai mult de 24.000 de funcționari ai Poliției Naționale, vrea să recunoască public cooperarea și asistența oferită de Poliția Română în urmărirea penală, operațiune care a dus la arestarea, la ora 18:30 pm, ieri, în orașul Lugoj (regiunea Timișoara), lui Sergio Morate, suspectat de moartea lui Laura del Hoyo, 24 ani, și Marina Okarynska, de 26 ani. Arestarea acestei persoane, care a fost afectuata de către membrii ai Poliției Române în timp ce acesta pleca de acasă însoțit de alți doi indivizi din această țară, demonstrează nivelul ridicat de cooperare internațională, plus dorinta de a consolida în continuare relațiile de securitate, arătând că profesionalismul este esențial pentru a contribui la un spațiu european de securitate și libertate. Eficacitatea și puterea de muncă a organelor de poliție este întărită atunci când relațiile dintre organele de securitate sunt la fel de netede și înguste, cum sunt cele menținute de către Poliția spaniolă cu cea din România. De asemenea, dorim să profit de această ocazie pentru a felicita public toate unitățile Poliției Naționale, care au participat la aceasta operatiune. La ele se alatură Comisariatul General al Poliției Judiciare Omucideri Secția și UDEV Central, Sectiunea de Relații Internaționale, Criminalistica și Siguranța publica, împreună cu Operațiuni Speciale (Grupul GEO). În această listă de recunoștință pentru activitatea desfășurată în cadrul anchetei nu putem omite colegi Brigada Poliției Judiciare, Poliția științifica și Siguranța publică a Comisariatului Provincial din Cuenca.

Parteneri SNPPC: