Comunicate

Presedintele SNPPC, Vasile Zelca, la sedinta Comisiei de Buget din Camera Deputatilor - 19.04.2022

Presedintele SNPPC, Vasile Zelca, la sedinta Comisiei de Buget din Camera Deputatilor  - 19.04.2022

FSNPPC/21.04.2022

 

Dezbaterea Pl-x 52/2022 în Comisia de buget a Camerei, amânată.

Urmărim cu atenție modul în care Coaliția și Guvernul ne vor trata

 

În ședința din 19 aprilie, Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților (for decizional) a amânat, pentru următoarea întâlnire, dezbaterea amendamentelor la Pl-x nr. 52/2022 privind adoptarea OUG nr. 130/2021 - prin care a fost stopată, pentru a doua oară, aplicarea grilelor de salarizare prevăzute în Legea-cadru nr. 153/2017. Motivația este aceea că, între timp, au mai fost depuse amendamente de către unele ministere/ instituții, acestea neavând avizul Guvernului.

Prezent la ședință (a se vedea înregistrarea video postată azi pe facebook-snppc), președintele SNPPC, Vasile Zelca, a susținut amendamentul nostru - cu referire la toată familia ocupațională  Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională - privind aplicarea Legii 153/2017.

Susținem în continuare că amendamentul depus de către Comisia de Apărare a Camerei - care vizează o aplicare parțială a prevederilor Anexelor VI și VIII din Legea-cadru nr. 153/2017, respectiv o majorare doar cu 1/4 din diferența rămasă și actualizarea cu valoarea soldei/salariului de grad -, nu este suficient, având în vedere rata cumulată a inflației din ultimii doi ani, de peste 15%, creșterea costului utilităților și a principalilor indici ai prețurilor de consum, dar și riscurile, incompatibilitățile și interdicțiile profesionale specifice familiei noastre ocupaționale.

În speranța că nu vom fi victima unui joc politic al Coaliției de guvernare, vom urmări cu atenție traseul legislativ al PL-x nr. 52/2022 în Parlament, inclusiv modul în care va fi tratat proiectul, pe viitor, mai ales în contextul militar de la Est de granița României și a Uniunii Europene, când familia ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională ar trebui să reprezinte o prioritate asumată de statul român!

 

BIROUL EXECUTIV FSNPPC

 

Parteneri SNPPC: