Comunicate

Remember SNPPC: 2004 – 25 mai 2024

Remember SNPPC: 2004 – 25 mai 2024

La ceas aniversar, se cuvine să ne amintim că istoria SNPPC a început în urmă cu 20 de ani, când un grup de oameni curajoși, solidari și motivați de un ideal inedit, la acea vreme, a avut inițiativa de a pune piatra de temelie a mișcării sindicale în structurile de Poliție ale Ministerului Afacerilor Interne, care fuseseră demilitarizate cu doi ani înainte. Demersul lor a fost confirmat, oficial, prin Sentința civilă nr. 8.468 din 21.12.2004, pronunțată de Judecătoria Sectorului 6 – București, care a statuat  existența SNPPC, devenit, astfel, un ghimpe în coasta multora.

Astăzi, în primul rând, este momentul să le fim recunoscători înaintașilor noștri: voința lor simpatetică și acțiunea pragmatică a părinților fondatori ai SNPPC au fost piloni esențiali, care au generat, în timp, o arhitectură sindicală marcantă, ce s-a consolidat, an de an, prin determinarea noilor membri care au aderat la mișcarea noastră democratică. Nu trebuie să uităm că începutul existenței SNPPC a fost unul tumultuos, iar liderii și membrii de atuncii s-au confruntat cu reticența, opoziția și presiunile unor persoane cu funcții de conducere în cadrul MAI, al inspectoratelor generale și al unităților teritoriale; aceste metehne au avut ecouri și în spectrul politic sau în administrația centrală, precum și în alte instituții ale statului, care nu vedeau cu ochi buni apariția unui sindicat puternic al polițiștilor și personalului contractual, la nivel național.

Așadar, în pofida câmpului de luptă minat pe care se intrase, încă de la înființare, toți combatanții SNPPC, din toate unitățile, au dus, și încă mai duc, o bătălie constantă, pe toate planurile, pentru a-și consolida poziția de sindicat cu reprezentativitate juridică la nivelul unităților centrale și județene, unde sunt acceptați, astăzi, volens-nolens, la masa negocierilor și a deciziilor.

PROFESIONALISMUL, DREPTATEA și ONESTITATEA – cele trei cuvinte simbolice consemnate pe  blazonul SNPPC –, dublate de valorile și principiile asumate acțional, au constituit aditivul inserat, an de an, în compoziția structurii noastre de rezistență sindicală, prin care am reusit să penetrăm mentalitățile opozante, să depășim  barierele puse constant în cale și să devenim o voce baritonală unică pe scena mișcării sindicale din România!

Dragi colegi, actuali sau foști membri SNPPC,

Datorită implicării voastre, suntem mândri că în acest an SNPPC împlinește 20 de ani și, astfel, a fost scrisă o pagină de care istoria Ministerului Afacerilor Interne și a structurilor sale de Poliție avea imperios nevoie!

Datorită implicării voastre, suntem o organizație cu personalitate distinctă, cu principii consacrate, cu trecut, prezent și viitor, care nu-și va abandona niciodată crezul!

Datorită implicării voastre, suntem o forță sindicală veritabilă, pentru că am fost și suntem curajoși și solidari!

Suntem deciși să continuăm lupta sindicală, să apărăm drepturile și să promovăm interesele polițiștilor, personalului contractual și pensionarilor MAI cu determinare și onestitate!

 

Am început cu încredere și curaj, continuăm puternici și uniți!

 

LA MULȚI ANI, CAMARAZI, LA MULȚI ANI, SNPPC!

 

Biroul Executiv Central - SNPPC

Parteneri SNPPC: