Comunicate

Rezultatul întrevederii cu premierul Mihai Tudose (19.07/2017 - update la informarea anterioară)

Rezultatul întrevederii cu premierul Mihai Tudose 
(19.07/2017 - update la informarea anterioară)

Suntem în măsură să vă anunţăm că, după întâlnirile avute, ieri şi astăzi, cu premierul Mihai Tudose, preşedintele FSNPPC/SNPPC, Dumitru Coarnă, a primit asigurări că Guvernul va analiza, în termen de două zile, prin Ministerul Finanţelor, varianta propusă de noi pentru remedierea discriminării salariale generate de fostul Guvern Grindeanu (care a exclus poliţiştii şi personalul contractual din Ministerul Afacerilor Interne de la majorarea salariului de funcţie/de bază aplicată de la 1 iulie a.c.).

Amendamentul SNPPC prevede o majorare salarială de 15% şi este formulat astfel:

Art... – Cuantumul brut al salariilor de funcție ale polițiștilor din Ministerul Afacerilor Interne şi instituţiile aflate în subordinea sa se majorează cu 15%, iar cuantumul brut al salariilor de bază ale personalului civil din instituțiile publice din cadrul sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională se majorează cu 15%, cu excepţia personalului civil din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi a personalului care a beneficiat de majorări potrivit Legii nr. 250/2016 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 20/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

În acest context, ne exprimăm speranţa că Guvernul României şi premierul Mihai Tudose vor identifica soluţiile financiare şi legale de a remedia măsura injustă reglementată prin ordonanţa de urgenţă a fostului Executiv!!

Vom vom ţine la curent cu evoluţia demersului nostru.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: