Comunicate

Scandalul de la Targu-Neamt, adus in atentia MAI - Scrisoarea adresata de FSNPPC ministrului Afacerilor Interne

Scandalul de la Targu-Neamt, adus in atentia MAI - Scrisoarea adresata de FSNPPC ministrului Afacerilor Interne

Doamnei Carmen-Daniela DAN

MINISTRUL AFACERILOR INTERNE

           

            Prin prezenta, Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, organizaţie cu reprezentativitate juridică, la nivel de sector de activitate, în domeniul ordinii şi siguranţei publice, vă adresează rugămintea de a analiza posibilitatea acordării salariului pentru lucrări de excepţie celor cinci poliţişti   ........... din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu-Neamţ (nominalizarea acestora se regaseste in scrisoarea trimisa MAI).

            În fapt, aceştia au intervenit cu mult curaj şi fermitate pentru aplanarea unui conflict violent, de proporţii,  izbucnit între două grupuri  etnice, formate din aproximativ 50 de persoane, în seara zilei de 05.07.2018, orele 21:00, pe raza localităţii sus-menţionate.

            Intervenţia poliţiştilor, utilizarea legală a armamentului din dotare şi, în general, modul în care a fost gestionat evenimentul infracţional au condus la evitarea escaladării violenţelor, prevenind totodată şi producerea unor fapte cu urmări grave, cu atât mai mult cu cât în conflictul respectiv au fost implicate femei şi minori.

          

           Cu  respect,

     

Președinte FSNPPC - Dumitru COARNĂ     

Parteneri SNPPC: