Comunicate

Scandalul de la Targu-Neamt, adus in atentia MAI - Scrisoarea adresata de FSNPPC ministrului Afacerilor Interne

Scandalul de la Targu-Neamt, adus in atentia MAI - Scrisoarea adresata de FSNPPC ministrului Afacerilor Interne

Doamnei Carmen-Daniela DAN

MINISTRUL AFACERILOR INTERNE

           

            Prin prezenta, FederaÅ£ia Sindicatelor NaÅ£ionale ale PoliÅ£iÅŸtilor ÅŸi Personalului Contractual din România, organizaÅ£ie cu reprezentativitate juridică, la nivel de sector de activitate, în domeniul ordinii ÅŸi siguranÅ£ei publice, vă adresează rugămintea de a analiza posibilitatea acordării salariului pentru lucrări de excepÅ£ie celor cinci poliÅ£iÅŸti   ........... din cadrul PoliÅ£iei OraÅŸului Târgu-NeamÅ£ (nominalizarea acestora se regaseste in scrisoarea trimisa MAI).

            În fapt, aceÅŸtia au intervenit cu mult curaj ÅŸi fermitate pentru aplanarea unui conflict violent, de proporÅ£ii,  izbucnit între două grupuri  etnice, formate din aproximativ 50 de persoane, în seara zilei de 05.07.2018, orele 21:00, pe raza localităţii sus-menÅ£ionate.

            IntervenÅ£ia poliÅ£iÅŸtilor, utilizarea legală a armamentului din dotare ÅŸi, în general, modul în care a fost gestionat evenimentul infracÅ£ional au condus la evitarea escaladării violenÅ£elor, prevenind totodată ÅŸi producerea unor fapte cu urmări grave, cu atât mai mult cu cât în conflictul respectiv au fost implicate femei ÅŸi minori.

          

           Cu  respect,

     

PreÈ™edinte FSNPPC - Dumitru COARNÄ‚     

Parteneri SNPPC: