Comunicate

Scrisoare deschisa adresata ministrului Afacerilor Interne

Scrisoare deschisa adresata ministrului Afacerilor Interne

Pentru ca in ultima vreme au aparut unele zvonuri si comentarii in mass-media pe marginea unei posibile schimbari a legislatiei privitoare la regimul pensiilor militare, am trimis, azi, ministrului Afacerilor Interne o scrisoare deschisa, prin care cerem clarificari oficiale.

Raspunsul MAI va fi adus la cunostinta dvs in cel mai scurt timp.

Iata textul integral al scrisorii:

Ex. nr 1

Nr.347 Din 03.04.2017

Către,

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

Doamnei Carmen-Daniela DAN, ministrul Afacerilor Interne

În ultima perioadă, în spaţiul public au apărut unele articole de presă care susţin că, la nivelul Executivului şi al Parlamentului, există intenţia de a se modifica Legea nr. 223 din 2015 privind pensiile militare de stat, modificată şi completată prin OUG nr. 57/2015.

Având în vedere acest aspect, de natură să genereze dezbateri contradictorii, confuzie şi nedumerire în rândul opiniei publice, precum şi interesul manifestat de către membrii noştri de sindicat pentru clarificarea afirmaţiilor lansate pe marginea subiectului respectiv, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI vă adresează, public, solicitarea de a ne comunica un punct de vedere oficial, prin care să confirmaţi sau să infirmaţi dacă la nivelul Ministerului Afacerilor Interne există o preocupare legislativă referitoare la problematica în cauză.

Considerăm că solicitarea noastră, care se întemeiază pe prevederile Legii nr. 544 din 2001 privind liberul acces la informaţii publice şi ale Legii nr. 52 din 2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, este pe deplin justificată din punct de vedere al interesului general şi, în acelaşi timp, ar contribui la informarea corectă atât a angajaţilor MAI, cât şi a cadrelor militare în rezervă şi în retragere.

Preşedintele

Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI

Dumitru COARNĂ

Parteneri SNPPC: