Comunicate

SNPPC solicita ca salariului de bază minim brut acordat personalului contractual din M.A.I. sa se aplice corect!

SNPPC solicita ca salariului de bază minim brut acordat personalului contractual din M.A.I. sa se aplice corect!

În data de 06 aprilie a.c., la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, reprezentanţi ai S.N.P.P.C. au avut o întâlnire cu secretarul de stat pentru Dialog social, domnul Eduard Corjescu, la care a participat consilierul personal al ministrului muncii, domnul Andreica Cosmin, dar şi specialişti din domeniul supus discuţiei, respectiv salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată pentru personalul contractual din Ministerul Afacerilor Interne.

Reprezentanţii S.N.P.P.C. au solicitat în mod imperativ aplicarea corectă a prevederilor hotărârilor de guvern în ceea ce priveşte valoarea salariului de bază minim brut pe ţară acordată personalului contractual din M.A.I., care în prezent este de 1050 de lei, iar începând cu data de 01 mai 2016 se stabileşte la 1250 de lei.

În acest sens au fost depuse documente în vederea rezolvării situaţiei salariului de bază minim brut acordat personalului contractual din M.A.I.

SNPPC solicită ca sporul de vechime (similar gradației pt. vechime la funcționarii publici) să fie scos din salariul de bază și să fie aplicat, alături de munca de noapte și sporul pentru condiții grele, ca și componentă variabilă, la salariul de încadrare brut.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: