Comunicate

SNPPC SPRIJINĂ OINA, SPORTUL NAŢIONAL ROMÂNESC; Frontiera Tomis Constanța – campioană pe toate fronturile în 2017

SNPPC SPRIJINĂ OINA, SPORTUL NAŢIONAL ROMÂNESC;
Frontiera Tomis Constanța – campioană pe toate fronturile în 2017

Cel mai titrat club de oină din ţară, Frontiera Tomis Constanța, aflat sub patronajul Gărzii de Coastă din cadrul Poliţiei de Frontieră Române, aniversează, în acest an, 45 de ani de la înființare.

Pentru a sărbători acest moment, joi, 20 iulie, pe terenul propriu, a avut loc un meci demonstrativ de oină, între eternele rivale ACS Frontiera Tomis Constanța și ACS Straja București, echipa păstorită de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române. Întâlnirea amicală (scor 28-16 pentru gazde) s-a desfășurat în memoria generalului-locotenent Luigi Martiș, fost comandant al Brigăzii 4 Grăniceri din Constanța, cel care a înființat formația constănțeană de oină, în anul 1972, sub titulatura ASA Constanța.

Memorialul din acest an, aflat la prima ediţie, a făcut parte din calendarul manifestărilor organizate de Garda de Coastă cu prilejul Zilei de azi, 24 iulie 2017, când se împlinesc 153 de ani de la fondarea Poliţiei de Frontieră Române. Componenţii echipei au purtat tricouri inscripţionate SNPPC.

Echipa Frontiera Tomis Constanţa a mai cucerit, la două zile după meciul amintit, adică sâmbătă-21 iulie, în finala desfăşurată la Constanţa, şi Cupa României la oină, după ce a învins-o pe Biruinţa Gherăieşti, scor 22 la 18. Astfel, Frontiera Tomis Constanța și-a trecut în palmares a 16-a 0Cupă a României.

Anterior, în luna mai, Frontiera Tomis câștigase și Cupa Regelui, după un meci palpitant, terminat cu scorul de 23-10, în finala cu aceeaşi Straja București.

Palmaresul echipei Frontiera Tomis Constanța, formația-fanion a Poliției de Frontieră Române şi a federaţiei de specialitate, cuprinde 11 titluri naționale în aer liber, cinci titluri naționale în sală, un titlu național pe plajă, 12 Cupe ale României, cinci Supercupe ale României și trei Cupe ale Regelui.

SNPPC – prin Biroul nostru teritorial din cadrul Gărzii de Coastă Constanţa, condus de către colonelul (în rezervă, de curând) Ion Vasilică, este un partener constant şi important al echipei de oină, alături de alte organizaţii poliţieneşti locale, şi a sprijinit concret ACS Frontiera Tomis cu prilejul Memorialului ,,Luigi Martiş” (a se vedea foto).

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: