Comunicate

SNPPC urează BUN VENIT polițiștilor angajați în MAI!

SNPPC urează BUN VENIT polițiștilor angajați în MAI!

La concursurile derulate în luna mai a.c., pentru ocuparea a circa 3.000 de posturi vacante din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin angajare din sursă externă sau prin reîncadrarea și rechemarea în activitate a unor lucrători care au părăsit instituția din motive neimputabile lor, au trecut probele eliminatorii și au intrat în sălile de clasă, pentru suținerea testelor scrise, 7.615 candidaţi, respectiv cei care au promovat vizita medicală, testarea psihologică și probele sportive.

Cea mai mare competiție a fost aceea pentru posturile de agent de ordine publică, scoase la concurs, prin angajare din sursă externă, de către Inspectoratul General al Poliției Române - 1.853 de posturi; și Inspectoratul General pentru Imigrări a scos la concurs, la nivel național, 20 de locuri. În prima fază, pentru ocuparea acestor posturi, s-au înscris 26.155 de candidați, însă după parcurgerea primelor etape de verificări eliminatorii, au intrat la testele scrise doar 6.934, pentru posturile din Poliția Română și 62 pentru cele de la Imigrări.

Pentru reîncadrarea/rechemarea în activitate a foștilor polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri, MAI a scos la concurs 1.107 posturi: 47 la Poliție, 450 în structurile pentru situații de urgență, 350 în cadrul Poliției de Frontieră, 250 la Jandarmerie și 10 în cadrul IGI. La aceste concursuri s-au înscris 1.885 de foști angajați ai MAI. Ultima probă, cea a testului scris, a fost susţinută de 619 candidați, dintre care 259 pentru locurile din cadrul IGSU, 154 pentru IGJR, 139 pentru Poliția de Frontieră, 65 pentru Poliție și 7 pentru IGI.

Organizarea acestor concursuri a reprezentat una dintre primele etape ale Planului de reducere a deficitului de personal existent la nivelul structurilor operative ale Ministerului Afacerilor Interne, deficit care în primăvara acestui an era de aproximativ 15.000 de lucrători.

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI urează, pe această cale, BUN VENIT în rândurile oamenilor legii, tuturor polițiștilor care „intră în pâine”, în aceste zile, ca urmare a promovării concursurilor de rechemare în activitate sau a celor de încadrare din sursă externă!

Mult succes la noile locuri de muncă!

Biroul Executiv Central

Parteneri SNPPC: