Comunicate

Solicitare adresată premierului Cioloș în legătură cu legea salarizării

Solicitare adresată premierului Cioloș în legătură cu legea salarizării

In urma comunicarii de ieri a guvernului, prin purtatorul de cuvant, dar si a intalnirii informale cu Ministrul Muncii, cele 5 confederatii sindicale reprezentative la nivel national, între care și Cartel Alfa, la care FSNPPC este afiliată, au solicitat premierului Dacian Cioloș convocarea de URGENTA a Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social, institutia de dialog social la cel mai înalt nivel din România pe subiectul proiectului de act normativ care sa corecteze legea salarizarii unitare din domeniu bugetar. Data propusă este 12 aprilie 2016.

O asemenea întâlnire se impune înaintea luării de catre guvern a unor decizii importante, care oricum trebuie dezbatute in cadrul acestei institutii, iar o ședință în prezenta premierului si a tuturor ministrilor marilor sectoare bugetare (invatamant, sanatate, aparare, ordine publica, justitie, administratie publica) poate facilita analiza pe acest subiect, pentru ca miercuri guvernul să poată decide forma finala de proiect, pe care ulterior trebuie sa o lanseze in dezbatere publica.

În acest mod vor fi eliminate discutiile de culise care pot prejudicia buna constructie pe care si-o doreste, de principiu, toată lumea.

Parteneri SNPPC: