Comunicate

Solicitare SNPPC adresată ministrului Afacerilor Interne

Solicitare SNPPC adresată ministrului Afacerilor Interne

La cererea justificată a Birourilor Teritoriale ale SNPPC, ne-am adresat, în scris, ministrului Afacerilor Interne, dna Carmen Daniela DAN, prin adresa nr. 45/11.01.2017, solicitându-i următoarele:

- urgentarea procedurilor de avizare/reavizare a accesului la informaţii clasificate pentru personalul în drept din cadrul MAI;

- o întâlnire, în vederea clarificării unor probleme ce vizează drepturi şi interese economico-profesionale ale membrilor noştri de sindicat, care nu au fost încă soluţionate, în pofida repetatelor promisiuni făcute de către factorii responsabili, pe parcursul anului trecut.

Pentru conformitate, redăm, mai jos, textul solicitării SNPPC:

,,Vă rugăm să efectuaţi, de urgenţă, demersuri în vederea declanşării procedurii de avizare şi reavizare a accesului la informaţii clasificate a angajaţilor MAI cărora le-au expirat autorizaţiile, conform Legii 182/2002 şi HG 585/2002, procedură întreruptă prin desfiinţarea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Revenim şi vă solicităm o întâlnire de urgenţă, pentru rezolvarea umătoarelor probleme:

1. Analizarea deficitului mare de personal din Ministerul Afacerilor Interne, în special în mediul rural,cu soluţii urgente pentru remediere;

2. Modalitatea de aplicare şi implementare a HG 1/2017, privind salariul de bază minim brut;

3. Salarizarea personalului Ministerului Afacerilor Interne, începând cu 01 martie 2017;

4. Revocarea în tot a OUG 76/2016, privind militarizarea Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă, prin încălcarea flagrantă a Constituţiei şi revenirea la situaţia anterioară.

În drept, Constituţia României, Legea 62/2011.”

Vom reveni cu detalii privind răspunsul primit şi demersurile în consecinţă ale SNPPC.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: