Comunicate

Succes SNPPC în instanţă, pentru familia unui membru decedat în timpul serviciului

Succes SNPPC în instanţă, 
pentru familia unui membru decedat în timpul serviciului

În primăvara anului 2014, o cumplită tragedie a lovit familia unui membru SNPPC şi, implicit, comunitatea Poliţiei harghitene: agentul şef principal Dumitru Prepeliţă, şef de post şi vicepreşedinte al Biroului teritorial din IPJ Harghita, aflat în maşina de serviciu, ca urmare a unui apel primit prin numărul unic de urgenţă 112, a suferit un accident vascular cerebral, în urma căruia şi-a pierdut viaţa.

Cercetarea evenimentului din punct de vedere al protecţiei muncii a concluzionat faptul că tragedia petrecută nu se încadrează în categoria accidentelor de muncă, fapt pentru care familia colegului nostru nu urma să beneficieze de niciun drept dintre cele prevăzute de legislaţia în vigoare.

La solicitarea colegilor noştri din conducerea Biroului teritorial SNPPC - IPJ Harghita, Biroul Executiv Central al SNPPC a decis apărarea drepturilor familiei, ,,pro bono”, acţionând în instanţă angajatorul (IPJ Harghita), dar şi Ministerul Afacerilor Interne, pentru anularea concluziilor comisiei care a cercetat evenimentul. Din partea organizaţiei noastre, cazul a fost preluat de către vicepreşedintele de la acea vreme, Dumitru Coarnă, în calitate de consilier juridic.

După mai bine de 10 termene, la Tribunalul Harghita şi Curtea de Apel Târgu-Mureş, SNPPC a avut câştig de cauză: familia a primit, în prima fază, suma de 20.000 euro, iar soţia a câştigat, recent, în primă instanţă, şi dreptul de a fi încadrată fără concurs în cadrul MAI, conform prevederilor legale.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL SNPPC

Parteneri SNPPC: