Comunicate

ȘTIRI * ȘTIRI * ȘTIRI * ȘTIRI * ȘTIRI * ȘTIRI * ȘTIRI * ȘTIRI * ȘTIRI *

ȘTIRI * ȘTIRI * ȘTIRI * ȘTIRI * ȘTIRI * ȘTIRI * ȘTIRI * ȘTIRI * ȘTIRI *

Promoții 2015 de ofițeri și agenți de poliție. Vineri, 17 iulie a.c., începând cu ora 10.00, reprezentanți ai FSNPPC și SNPPC au participat la ceremonia de absolvire a Promoției 2015 a Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” din București. În cadrul ceremoniei 280 de absolvenți ai Promoției 2015 au depus Jurământul de Credință față de țară.

97 de absolventi au fost avansati în gradul de subinspector de poliție – arma Poliție, 26 în gradul de subinspector de poliție – arma Poliție de frontieră, 45 în gradul de sublocotenent – arma Jandarmerie și 40 în gradul de sublocotenent – arma pompieri. Totodată, 45 de absolvenţi s-au pregătit pentru nevoile Ministerului Public, iar 11 tineri au absolvit Facultatea de Arhivistică.

De asemenea, organizațiile noastre au participat la ceremonia organizată la Școala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" din Câmpina.

Mentionam ca 294 de tineri, dintre care 246 băieţi şi 48 fete, au absolvit Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" Câmpina, iar 148, dintre care 116 băieţi şi 32 fete, au absolvit Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" Cluj-Napoca. Alți 57 de tineri (12 fete și 45 de băieți) au absolvit Școala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea.

SNPPC urează tuturor tinerilor care au pornit, de vineri, 17 iulie a.c., pe drumul acestei meserii nobile, polițiști și polițiști de frontieră, putere de luptă -atat cu provocările fenomenului infracțional cat și cu greutățile din sistem - și împliniri profesionale.

x x x

Discriminare eliminată. La propunerea viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, Guvernul a adoptat prin Ordonanță creșterea drepturilor de diurnă cuvenite pentru personalul Ministerului Afacerilor Interne care se află în misiune NATO în Afganistan.

Anterior acestei modificări, în legislaţia naţională, existau diferenţieri între drepturile cuvenite poliţiştilor şi cele cuvenite cadrelor militare, în condiţiile în care ambele categorii de personal desfăşoară misiuni similare, în aceleaşi condiţii. Astfel, personalul militar beneficia de o diurnă zilnică de 90 de euro, iar polițiștii de 60 de dolari. În aceste condiții, prin Ordonanța aprobată pentru ambele categorii de personal din Ministerul Afacerilor Interne, polițiști și jandarmi, diurna zilnică va fi de 90 de euro.

Totodată, Ordonanța prevede asigurarea prin regularizare, a acestui nivel al drepturilor băneşti cuvenite pe întreaga perioadă a participării poliţiştilor la misiunile respective în anul 2015, atât pentru cei care continuă misiunea cât şi pentru cei care sunt înlocuiţi, asigurându-se eliminarea oricăror discriminări privind drepturile personalului care desfăşoară aceleaşi activităţi, în aceleaşi condiţii.

FSNPPC și SNPPC solicită, de urgență, modificarea legii, pentru eliminarea discriminărilor și în ceea ce privește sporul acordat diferențiat pentru judiciar, de doar 5%, în condițiile în care legea prevede posibilitatea majorării acestuia precum și acordarea lui și pentru toți polițiștii care lucrează la „ordine publică”.

Parteneri SNPPC: