Comunicate

Tragedie în Poliția Română

Tragedie în Poliția Română

În cursul serii de ieri, 4 ianuarie 2017, colegul și, totodată, membrul nostru de sindicat, agentul șef de poliție Ghe. N., încadrat ca șef al Postului de Poliție din localitatea Vișeul de Jos - Jud. Maramureș, care se afla în serviciu planificat, între orele 08,00-16,00, a fost găsit fără suflare în incinta sediului instituției, unde își desfășura activitatea.

Cercetările efectuate de către criminaliștii de la IPJ Maramureș, sub coordonarea procurorului desemnat de către Parchet, coroborate cu expertiza medicilor legiști, au stabilit faptul că acesta a decedat ca urmare a unor lovituri fatale – cel mai probabil de cuțit – primite în abdomen și în zona costală.

În cadrul cercetărilor efectuate la fața locului, s-a mai stabilit și faptul că arma din dotare și muniția aferentă nu se mai aflau asupra șefului de post, iar la nivelul Poliției Maramureș, sub coordonarea structurii de specialitate din cadrul IGPR, se derulează măsuri specifice pentru reținerea autorului acestei fapte abominabile și împiedicarea acestuia, sau a altei persoane, eventual complice, de a utiliza în scop infracțional armamentul dispărut.

Tragedia petrecută la Vișeul de Jos ne arată, încă o dată – din nefericire, RISCURILE extrem de mari pe care noi, polițiștii, aflați în prim-planul luptei pentru combaterea fenomenului infracțional și protejarea valorilor fundamentale ale cetățenilor, le înfruntăm, zi de zi, așa cum am jurat la primirea acestei responsabilități sociale de maximă importanță, precum și LIPSA PERSONALULUI.

Sperăm că acest caz va fi elucidat cu celeritate și făptașul (sau făptașii) vor fi trași la răspundere, conform legii!

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI este alături de familia colegului nostru, răpus mișelește, la datorie, căreia îi transmitem sincere condoleanțe și pe care o asigurăm, pe această cale, că îi vom fi aproape în momentele pline de tristețe și durere pe care le traversează!

Biroul Executiv Central

Parteneri SNPPC: