Comunicate

Varianta MAI a Legii salarizarii a fost prezentata organizatiilor sindicale

Varianta MAI a Legii salarizarii a fost prezentata organizatiilor sindicale

Astazi, 14 august, la sedinta de la sediul MAI, reprezentantii ministerului au prezentat organizatiilor sindicale Anexa la proiectul legii salarizării, discutată de toate structurile din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională cu reprezentantii Ministerului Muncii.

Față de varianta inițială, în care agenții de poliție aveau salarii de funcții mai mici decât militarii, acum sunt la același nivel, care a fost crescut, la fel cum și plaja cerută pentru evoluția în carieră a acestui corp profesional a fost mărită la 1350 lei intre functia de debutant si functia cea mai mare pentru agentii de politie (la salariile funcției de bază).

De asemenea, toate functiile specifice ofiterilor au fost modificate fata de varianta initiala.

Pentru personalul civil, functiile vor fi stabilite prin anexa privind functiile din celelalte ministere, beneficiind de o majorare suplimentara de 10%.

În principiu, solicitările SNPPC se regăsesc în modificările proiectului, iar creșteri salariale vor avea loc etapizat, începând cu 2016. O variantă de lucru avansată este ca legea de salarizare să se aplice din 2016, dar, întrucât bugetul nu este sustenabil la nivel național pentru a acoperi 100% salarizarea bugetarilor după această lege, s-a menționat că există dezbateri la Ministerul Finanțelor în sensul de a se aplica un procent din salariul funcției de bază (a fost avansată cifra de 60% pentru anul 2016), urmând ca acest procent să crească anual.

Conform prevederilor din lege, nicio persoana nu va inregistra vreo diminuare a drepturilor salariale , in raport cu cele avute in luna decembrie 2015.

Parteneri SNPPC: