Comunicate

Victorie a SNPPC în cazul Traian Berbeceanu. Acesta a fost achitat pentru toate acuzațiile.

Victorie a SNPPC în cazul Traian Berbeceanu. Acesta a fost achitat pentru toate acuzațiile.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a stabilit astăzi 30 iunie a.c. sentințele în dosarul în care sunt judecaţi polițistul Traian Berbeceanu, fost şef al BCCO Alba Iulia, şi anchetatorii săi de la DIICOT, fostul procuror şef Ioan Mureşan, fostul procuror Nicolaie Cean şi un alt poliţist Alin Muntean.

Decizia instanţei vine în urma unor anchete complexe, cu peste 100 de persoane audiate, şi a conexării celor două dosare în care au fost anchetaţi inculpaţii.

În octombrie 2013, Traian Berbeceanu a fost reţinut de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, şi apoi arestat preventiv, pentru o lună, într-un dosar în care a fost acuzat de favorizarea ilegală a unor grupări infracţionale. Comisarul şef Traian Berbeceanu a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat, fals în declaraţii, luare de mită, spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la infracţiunea de delapidare. „Este o mârşăvie”, le-a declarat Berbeceanu celor care au asistat la ridicarea sa din apartamentul familiei sale din Deva. Traian Berbeceanu fusese învinuit că a sprijinit trei grupări infracţionale. „Stau după gratii în baza unui dosar "fabricat", în baza unor vinovăţii inventate! Sunt luat de lângă familia mea minunată, pentru simplul fapt că nu am acceptat să tac, că nu am vrut să fiu "unul de-al lor"! Sunt ţinut departe de echipa mea de profesionişti desăvârşiţi, pentru vina de a fi uniţi, puternici, neînduplecaţi... pentru că avem notorietate şi autoritate! În România zilelor noastre, notorietatea şi autoritatea au fost transformate din virtuţi, în temeiuri de arestare! Nu mă mai interesează nicio sentinţă, în aceste momente cumplite”, afirma Traian berbeceanu, într-o scrisoare trimisă în 4 noiembrie 2013, din arestul IPJ Alba.

Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual a participat direct la asigurarea apărării lui Traian Berbeceanu, care este membru SNPPC, având totală încredere în nevinovăția acestuia!

ICCJ a pronunțat sancțiuni pentru fostul procuror şef Ioan Mureșan de 7 ani cu executare, pentru Nicolaie Cean – 3 ani cu executare iar pentru Alin Muntean la 4 ani cu executare;

În ce privește latură civilă a fost admisă cererea pentru acordarea unor diferențe salariale și cheltuieli de judecată precum și daune morale 100.000 euro pentru Traian Berbeceanu!

Reamintim că anchetatorii săi au fost puşi sub învinuire de Direcţia Naţională Anticorupţie, sub acuzaţia că au fabricat probe false pentru a-l incrimina pe Berbeceanu. O anchetă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie a scos la iveală faptul că probele procurorilor DIICOT care au instrumentat dosarul de acuzare a lui Berbeceanu fuseseră fabricate, cu sprijinul polițistului Alin Muntean.

Parteneri SNPPC: